Hotel világítás | Professzionális világítástervezés szakemberek segítségével

Fabbian design fali lámpa indirekt fénnyel
Professzionális hotel szoba világítás Fabbian lámpákkal
Insolit TR Moon stílusos fürdőszoba lámpák tükörrel

Tegye felejthetetlenné vendégei számára a hotelben eltöltött pillanatokat!

Vendégei megérdemlik az otthon élményét, éppen ezért minden szállodai projektünk során azon dolgozunk, hogy professzionális világítási termékekkel, a legmodernebb LED technológia felhasználásával, minőségi, fenntartható és személyes világítási megoldásokat kínáljunk. A lehetőségekhez és az elképzelésekhez mérten, a stílus és a funkcionalitás jegyében, mindig az optimális fényviszonyok kialakítására törekszünk, amelyek hűen tükrözik a szálloda értékeit és márkaidentitását. Energiatakarékos és költséghatékony tervezési szemléletünkkel, igényes és korszerű világítási rendszert alakítunk ki Önnek, amelyre a jövőben, hosszútávú, megtérülő befektetésként tekinthet.

Érdemes a Kisfaludy Program keretein belül szállodája világításának megújítására is gondolnia, hiszen kisebb saját erő felhasználásával, most sokkal modernebb LED rendszerre válthat.

Emberközpontú világítás

A fény igazolt élettani hatással bír az emberi szervezetre. A különböző fényhatások, színhőmérsékletek, intenzitások eltérő módon hathatnak ránk. A tervezési folyamat során figyelembe vesszük a legalapvetőbb igényeket, amelyeknek megfelelően alakítjuk ki a helyiségek funkcionális világítását.

Energiatakarékos megoldások

Környezetünk védelme szempontjából kulcsfontosságú szerepet játszik az energiatakarékosság. A legkorszerűbb LED technológia felhasználásával csak és kizárólag energiahatékony világítási megoldásokkal dolgozunk. Modern vezérlési rendszerekkel még tovább tudjuk csökkenteni az energiafelhasználást.

Lenyűgöző fények

Számtalan design lámpagyártó kínálatából válogatva megkeressük meg a belsőépítészeti tervekhez és a tulajdonos elképzeléseihez leginkább illő lámpákat és fényforrásokat, a tér adottságainak és a kialakítandó stílusnak megfelelően.

Személyes élmény

Amiben tanácsot tudunk adni: Fényerő,- szín,- és színhőmérséklet-szabályozás, automatizálás, illeszkedés meglevő vezérlési rendszerekbe.

Világítás tervezés

Teljes körű szolgáltatást kínálunk a világítástervezéstől kezdve a beszerzésen át, egészen a telepítésig. Belsőépítészeti konzultációt követően, vagy akár helyszíni felméréssel egybekötve tervezzük meg világítását. A folyamat során szívesen együttműködünk designerekkel, hogy kialakíthassuk a legmegfelelőbb fényviszonyokat, igény esetén szívesen ajánlunk remek szakembereket a feladatra.

Azt valljuk, hogy egy lakás csak megfelelő világítással, fényekkel lehet igazán hangulatos. Így természetesen egy hotelszobában, lakosztályban is pontosan azt szeretnénk elérni, hogy megteremtsük az otthon érzését. A cél az, hogy a vendégek csodálatos élményekkel gazdagodjanak, és sajnálják, ha el kell hagyniuk a szállodát.

Szerencsés adottság, ha egy hotel úgy van kialakítva, hogy egész nap átjárja a természetes fény. Sajnos azonban sok épületnek nincsenek ilyen jó adottságai, és napközben mesterséges megvilágítással kell biztosítani a megfelelő fényérzetet. Emellett hiába van rengeteg ablak, egy sötét, esős napon is ügyelnünk kell arra, hogy megfelelő mennyiségű és minőségű fényt biztosítsanak a kiválasztott világítótestek.

A világítás fényerejének optimális beállításával és szabályozhatóságával pompás dolgokat tudunk elérni. Egy tökéletes teret könnyen elronthatunk helytelen világítási megoldásokkal, ugyanakkor – jó és tudatos beállításokkal – akár a rossz adottságokkal rendelkező helyiségeket is átvarázsolhatjuk egy hangulatos otthonná. A mai technológiai újításokkal, és a rendelkezésre álló tudásunkkal, szinte bármilyen kihívást sikeresen tudunk teljesíteni.

Minden típusú és stílusú szállodában kellemes hangulatot, harmóniát érhetünk el egy-egy jól megválasztott lámpatesttel és fényforrással. Ennek megvalósításához sosem elegendő egy, a mennyezet középen elhelyezett általános világításra szolgáló lámpatest. A rosszul kiválasztott és elhelyezett világítótestek, nem megfelelő minőségű fényforrások még a tökéletes látványt is könnyedén el tudják rontani.

Egy hotelszobának több funkciót is be kell töltenie, hiszen más fényt igényel a szoba sarkában elhelyezett kis asztal, a gardróbszekrény körüli rész. Különböző megvilágításra van szükség az ágy melletti olvasó résznél és természetesen a fürdőszobában is. Ügyelnünk kell arra, hogy mindig ott kapcsoljuk fel a világítást, ahol valóban szükség van rá. Kedvelt megoldás az álmennyezetbe rejtett hangulatvilágítás, a hotel stílusától függően falikarok, kiegészítő világításként pedig az asztali és állólámpák. Ezekre számos megoldást tudunk adni. A tökéletesen összeillő lámpatestek kiválasztásához, rengeteg gyártó lámpacsaládjainak kínálatából tudunk meríteni, az így kiválasztott darabok pedig akár a szoba díszei is lehetnek.

Kiemelt gyártó partnereink és beszállítóink

Rengeteg lámpagyártó céggel állunk kapcsolatban, biztosítani tudjuk a legszélesebb kínálatot az elképzelések megvalósításához.
Szakértő kollégáink sokéves tapasztalatukat latba vetve választják ki az ideális világítási termékeket a lehengerlő végeredmény érdekében.

A tervezés menete lépésről-lépésre

A következő munkafolyamatok mentén választjuk ki az Ön számára legmegfelelőbb világítási megoldásokat és keltjük életre az elképzeléseit.

Projekt indítás

Egyeztetjük a projekt alapvető paramétereit. Információcsere, belsőépítész bevonása, közös gondolkodás.

Tervezés

Ez hosszabb folyamat is lehet. Igény szerint adhatunk javaslatokat csak az enteriőrökbe illeszkedő lámpákra is, de ha a villanyszerelési munkák még nem kezdődtek el, szívesen segítünk az elhelyezésben, fénytechnikai méretezésben.

Árajánlatkészítés


Több gyártóval is egyeztetünk a szállodának legjobban megfelelő világítótestek kiválasztásában, és átadjuk kalkulációnkat.

Beszerzés, szállítás, számlázás

Megkezdjük a tervezett termékek beszerzését, szállítását. Kérjük vegye figyelembe, hogy a külföldi beszerzés több hétig is elhúzódhat.

Túl egyszerűen hangzik? Ez egy optimális folyamat volt, amit természetesen felboríthatnak váratlan szállítási nehézségek, alvállalkozói késések, de igyekszünk ezeket a helyzeteket mindig kezelni.

Élmény a vendégei számára

Ajándékozzuk meg vendégeit varázslatos pillanatokkal! Színek, fények, hangulat – hiszen vendégei megérdemlik az otthon élményét!

Fabbian Tripla kristály hatású függesztett lámpa

Korszerű és stílusos világítási megoldások

Prémium termékkínálatunkat a világítási szakma legnívósabb gyártóinak termékeiből állítjuk össze, hogy Önnek csak és kizárólag a legmagasabb minőséget kínálhassuk. Exkluzív és magas minőségű design lámpát közül választhatja ki az elképzeléseihez illő formákat. Szakértő kollégáink tudatos tervezéssel segítik abban, hogy a helyiség adottságait maximálisan kihasználva, esztétikus és funkcionális tereket alakíthasson ki.

Design lámpacsaládok

Számtalan nagy és kicsi lámpagyártó céggel állunk kapcsolatban, így rengeteg lámpa kollekció áll rendelkezésünkre a tökéletes lámpatestek kiválasztásához. A hangulatos és lehengerlő terek kialakítása érdekében, nem csupán a bútorok és színek terén fontos a harmónia, világítási területen is érdemes összeillő, egymást jól kiegészítő darabokat kiválasztani. Ehhez általában az azonos lámpacsaládon belüli termékek összeválogatását szoktuk javasolni, hiszen így minden esetben kiegyensúlyozott és letisztult összképet alkothatunk, a jól összepasszoló világítótestek időtlen eleganciájával.

Referenciáink

Inspiráló, ahogy a stílus és az elképzelés testet ölt egy elképesztő végeredményben.
Tekintse meg a projektmunkáinkat!

Art Hotel Szeged | Egyedi LED világítótest tervezés, gyártás, kivitelezés

A megrendelő kívánsága volt, hogy Szeged egy új, üde színfolttal gazdagodjon, amely a város történelmi látványosságai mellett a XXI. századdal is szimbiózisban legyen. Ahhoz, hogy a homlokzatot se kelljen elcsúfítani, de mégis városképi jelentőségű díszvilágítást alkossunk, arra volt szükség, hogy az ablakpárkányokba belülre építsük a LED fényeket. A szállóvendégeket természetesen nem zavarhatja, ezért vastag fényzáró függöny mögé szereltük.

A lámpáknak minden elemét mi terveztük és gyártottuk, a nyomtatott áramkört Luxeon RGB teljesítmény ledekkel is ehhez a projekthez készítettük. Minden szobába külön DMX dekódert telepítettünk, így a látványt ablakonként lehet vezérelni egy speciális érintőpanel segítségével. A vezérlőre 10 fényprogramot írtunk, ezt a személyzet tudja váltogatni, de időzítések beállítására is van lehetőség.

Hilton Budapest, Budai Vár - Egyedi méretű LED profil

A feladatunk rengeteg különböző méretű, LED profil leszállítása volt, ráadásul a tervező Európában nem beszerezhető méretű profilt szeretett volna a szobákban látni.

Nem probléma, nemzetközi kapcsolatainknak köszönhetően viszonylag gyorsan sikerült is beszerezni, de mivel a gyártó 2,5 méteres szálakban szállít, még méretre kellett vágni. Mind a 800 métert. 🙂 Több típusszoba több helyiségébe is került a profilból, ezért rengeteg különböző méretet kellett vágni. Minél kevesebb hulladékot szerettünk volna előállítani, ezért számítógépes tervezéssel optimalizáltuk a felvágandó szálak szakaszait. Minden doboz egyedi jelülésekkel került a helyszínre, így a beépítés is gyorsan haladt.

Hilton Budapest, Budai Vár - Bálterem LED világítás

Szép feladatot kaptunk, és sikerrel teljesítettük, bár hónapokig tartó nehezített pálya volt. A munka elején kaptunk egy felkérést, hogy a tervező egy külföldi speciális színkeverésű LED mélysugárzót szeretne a helyszínen látni, egyedileg programozható módon. Sikerült beszerezni a lámpa LED modulját, amit bemutattunk, de a lámpa széles sávú zöld LED-et használt, ami a Human Centric Lighting irányvonalnak megfelelően végtelen számú fehér árnyalatot tudott kikeverni, de erős, telített színeket nem. Feltétel volt a megrendelő részéről, hogy céges rendezvények esetén a bérlő arculati elemeinek a színeit is ki lehessen keverni, de konferenciákon fehér fénnyel szeretnének világítani és tablettel szeretnék vezérelni.

Újratervezés. Nekiálltunk a CIE “színpatkó” tanulmányozásának, és pár hét múlva letettünk az asztalra egy teljesen új 45W teljesítményű LED modult, RGB+CRI95 fehér LED fényforrásokat használva megfelelő arányban. Ezzel létrehoztunk egy olyan fényforrást, ami teljes színkeverést, és a fehér fény minden árnyalatát is elő tudja állítani.

A siker nem maradt el, már csak a lámpatest és a vezérlés hiányzott. A mechanikai munkák jól sikerültek, a színkeverést speciális diffúzorral megoldottuk, viszont nem láttuk értelmét a lámpákhoz a piacon kapható külső DMX vezérlőket használni, így régi partnerünket, az Antronika Kft-t vontuk, be, ahol ismét zseniális elektronikát készítettek nekünk. Pontosan hozzá tudták tervezni a lámpatest méreteihez, így egy ipari kivitelű, egyszerűen telepíthető lámpa és világítási rendszer született, ami megelőzte a korát. A telepítés és próbaüzem napokig tartott, de megérte a fáradtságot, évek óta problémamentesen üzemel.

Hunguest Hotel Sóstó, Nyíregyháza - Modern rejtett LED világítás tervezés

Nyíregyháza új szállodájának generálkivitelezője a LEDIUM saját márkás LED szalagjai és alumínium profiljai mellett döntött, amikor a lineáris világítási rendszert tervezték.

Hogy miért? A CRI:90 feletti színvisszaadási indexű, projekt minőségű LED szalagjaink komfortos világítást biztosítanak otthonokban, szállodákban, középületekben. A felhasznált LED chip felépítésének köszönhetően kimagasló hűtéssel rendelkezik. A legfontosabb: Erre a LED szalag típusra színhőmérséklet-garanciát biztosítunk, ami azt jelenti, hogy a különféle teljesítményű azonos színhőmérsékletű LED szalagok még gyártási szériánként is azonos színárnyalattal világítanak. Röviden: A 4000K színhőmérsékletű LED szalagunk 5W, 10W, 20W/méter teljesítményben is egyforma árnyalatú.

Park Hotel, Gyula - Okosvilágítási rendszer tervezés

A Park Hotel étterme folyamatosan tart nagyobb rendezvényeket, esküvőket, üzleti találkozókat és emellett a szállóvendégek is használják.

A belsőépítész a tulajdonosokkal közösen úgy álmodta meg a helyet, hogy az asztal és székdekoráción, illetve egyéb hordozható látványelemeken kívül kizárólag fényekkel teremtsen hangulatot, bármilyen rendezvényt is tartsanak az étteremeben.

A tulajdonos régi motoros a vendéglátásban és konkrét igényei voltak a színekkel kapcsolatban, amit jól ki tudtunk egészíteni évtizedes LED világítási tapasztalatainkkal. Fontos szempont volt, hogy egy vacsora vagy üzleti ebéd nem igényel színes fényeket, jó színvisszaadású fehér világítás is elegendő. A különböző napszakokhoz különböző fehér árnyalatok illenek, egy ebédhez jó választás a déli napfényhez passzoló hidegebb, 4000-5000K színhőmérsékletű világítás, ami energiával tölt fel, a vacsora, pihenés előtti időszak pedig egy lágyabb, sárgásabb 2700K-3000K körüli árnyalatot kíván.

A Philips Hue LED világítási rendszerrel dolgoztunk ezen a projekten is, speciális színkeverése miatt a követelményeket maradéktalanul teljesítette. A programozáshoz egy Apple iPad-et és 3 különböző appot használtunk. Az installációt 2 Bridge vezérli.

Olvassa el a projektünkről készült teljes cikkünket!

Leonardo Boutique Hotel Budapest - egyedi gyártás

Ennél a projektnél egyedi gyártást kért tőlünk a generálkivitelező. A fali LED olvasólámpa és néhány arany függeszték gyártása volt a feladatunk.

Szerencsére kapcsolatban vagyunk azokkal a külföldi gyártókkal, akik a nagy európai világítási brand-eknek szállítanak, akik saját név alatt adják el a termékeket, így közvetlen forrásból, kedvezőbb áron, és gyorsabban el tudtuk végezni a feladatot, mintha a megrendelő az eredeti olasz gyárhoz fordult volna.

Az egyediségnek köszönhetően le tudtuk gyártatni kapcsoló nélkül, ami azért fontos, mert ez a lámpa is a hotel automatizálási rendszerére van kapcsolva. A gyártó figyelembe vette, hogy egyedi gégecső méretben, 2700K színhőmérsékletű változatban, egyedi RAL kóddal kérjük, egy ilyen komplex igényt az olasz gyártó hónapokig tartó átfutás után tudott volna csak kielégíteni.

Egyedi gyártás - futó projekt

Látványtervről kellett dolgoznunk, de az eredmény magáért beszél.

A lámpa rejtett derengő fényt is sugároz körben, a forgatható karja olvasólámpaként funkcionál. A végső változaton lesz még néhány módosítás a megrendelő igényei szerint. A megvalósuláskor több információt fogunk feltölteni.

Automatizálás | vezérlés

DALI, DMX, Zigbee, Z-Wawe? Bármilyen automatizálási és vezérlési rendszer mellett dönt, esetleg meglevő komponensekhez kell csatlakozni, megoldjuk. Egyedi vezérlés az éttermebe, napszaktől függő színhőmérséklet, szenzorokkal vezérelt világítás? Keressen bennünket és közösen kitaláljuk, hogyan lehet 21. századi technológiával kombinálni a hotel világítását. 15+ évnyi LED világítási és vezérlési tapasztalattal a hátunk mögött, ki fogjuk találni, hogy mi a legjobb a vendégnek, és a tulajdonosnak is.

Egyedi megoldások

Szerencsére rengeteg különleges projektben volt már részünk az idők során, amelyek keretein belül nem mindennapi, teljesen egyedi megoldásokra volt szükség. Ilyenkor a tervezési és gyártási folyamatokat egyaránt mi végezzük. Ha szükséges, egyedi nyomtatott áramkört tervezünk, hetekig gondolkodunk a megfelelő színkeverésen és vezérlésen, egyensúlyozunk a pallón 5 méter magasban. A célunk a tökéletes végeredmény.

Fejlesszen Ön is a Kisfaludy Program keretein belül, hiszen most igazán megéri!

Nyugodtan hátradőlhet, világítása garantáltan a legjobb kezekben van!

Világítástervezési projektjével kapcsolatosan, forduljon hozzánk, mi segítünk megvalósítani minden elképzelését!

Kapcsolatfelvétel

"*" a kötelező mezőket jelöli

Dobd a fájlt ide, vagy
Max. file size: 10 MB, Max. files: 10.
  Amennyiben rendelkezik alaprajzzal, ide tudja feltölteni
  Dobd a fájlt ide, vagy
  Max. file size: 10 MB, Max. files: 10.
   Ide inspirációs képet tölthet fel, hogy jobban megértsük elképzelését
   YYYY dot MM dot DD
   adatvédelem*
   Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

   Belsőépítészek, lakberendezők

   Profi segítség a professzionális LED világítás kialakításában, a tervezéstől kezdve a beszerzésen át, egészen a szállításig! 

   Design lámpák kültérre és beltérre, prémium gyártók kínálatából. Okosvilágítási rendszer tervezése, programozás. 3 fázisú beltéri LED sínrendszer tervezés. Rejtett LED szalag világítás, egyedi LED termékek gyártása.

   Amennyiben jól jönne Önnek a segítség, adja meg elérhetőségeit és részletes tájékoztatást nyújtunk az új együttműködési rendszerünkről!

   Dolgozzunk együtt!

   "*" a kötelező mezőket jelöli

   hirlevel-lakberendezoknek
   adatvédelem*
   Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

   Oldalunk sütiket használ a jobb működés érdekében. Olvasd el a részleteket az adatvédelmi szabályzatunkban.