Kereskedelmi világítás tervezés

A lakossági igények kiszolgálása mellett, a nagy volumenű projektek lebonyolítása terén is számottevő tapasztalattal rendelkezünk. Segítséget nyújtunk bárminemű világítástechnikai kérdésben, valamint közreműködünk a különböző folyamatokban.

Teljes körű tervezési szolgáltatásunkkal segítjük az elképzelés megvalósítását. Részletes tervrajz alapján, a helyiség méretei, a tervezett elrendezés, illetve a kívánt stílus ismeretében ajánljuk ki az adott projekthez legmegfelelőbb lámpákat és fényforrásokat. Minden munkánk során alaposan megvizsgáljuk a bevilágítandó helyiség méreteit, belmagasságát és funkcióját. Érdemes előre tisztázni, hogy visszavert, indirekt megvilágításban, vagy direkt fényben gondolkodjunk, valamint oda kell figyelnünk a helyszín általános adottságaira is, különös tekintettel a természetes fény mennyiségére. Ezek azok az információk, amelyek kulcsfontosságú szerepet játszanak a helyiség megfelelő megvilágításában, ugyanis nem érdemes sem alá-, sem túlbecsülnünk a szükséges fénymennyiséget.

Miért válassz bennünket?

Azért, mert mi pontosan tudjuk, hogy…

…milyen fényre van szükséged

Minden projekt más és más, külön figyelmet kell szentelnünk a helyiség alapvető jellegére és funkciójára. Mindenképpen más fényviszonyok kialakítására van szükség egy szállodában, ahol elsődleges szempont a maximális kényelem, illetve egy irodahelyiségben, ahol a cél a dolgozók figyelmének fenntartása és produktivitásának fokozása.

…ahhoz milyen fényforrásra van szükséged

Ezt a legegyszerűbben a fény színhőmérsékletével érhetjük el, az előbbi, komfortos hatás érdekében érdemes melegebb, 2700-3000K-es melegfényeket használni, utóbbihoz pedig éppen a hidegebb, természetes fény lesz a jó választás, irodahelyiségekbe válasszunk mindig 4000K körüli színhőmérsékletet.

Az alapos tervezés mellett minőségi fényforrások és világítótestek beszerzésével is foglalkozunk. Számos gyártócéggel állunk szerződésben annak érdekében, hogy szolgáltatásunk minden igényt kiszolgálóan működhessen, valamint azért, hogy minden ötletre és elképzelésre megtalálhassuk a megfelelő opciót. Technikai jellegű projektek során gyakran ajánljuk a 3 fázisú sínrendszeres megoldást, amelynek köszönhetően szuperül irányíthatjuk a fényt pontosan oda, ahová a megrendelő szeretné. További előnye pedig, hogy könnyedén bővíthető vagy cserélhető, valamint mobilitásának köszönhetően egy esetleges átrendezés sem jelenthet problémát. Többnyire üzletek, gyógyszertárak megvilágítására használjuk, valamint olyan projekteknél, ahol fontos a direkt megvilágítás.

Minden esetben CRI90 feletti színvisszaadású termékekkel dolgozunk, amelyek olyan természetes hatású fényt bocsátanak ki, ami által a megvilágított tárgyak, termékek a lehető legélethűbb színekben köszönnek vissza. Ez egyaránt fontos lehet pékségekben és különböző üzletek termékeinek megvilágításánál, épp úgy, mint múzeumok és kiállítások bemutatótermeiben a művészeti alkotások esetében.

CRI

Éttermek, szállodák és egyéb nívós projektek esetében az optimális megvilágítás mellett további fontos szempont a minden igényt kielégítő stílusos kialakítás. Egy megfelelően kiépített, designvilágítás legalább olyan mély benyomást tesz a leendő vendégekben, mint a belsőépítészek által gondosan összeválogatott színek, anyagok és formák egyvelege, hiszen a maximális komfortérzet esszenciális része a profi megvilágítás.

Ehhez rengeteg design lámpa gyártó cég termékei állnak rendelkezésünkre. Választhatjuk például az olasz stílus letisztult elemeit ötvöző Fabbian, esetleg a kissé elegánsabb vonalat képviselő Panzeri vagy a spanyol Insolit abszolút modern lámpacsodáit. Természetesen a kör nem zárul be itt, szinte bármely gyártó termékei között keresgélhetünk, emellett pedig egyedi elképzelések megvalósítására is nyílik lehetőség. Rengeteg különleges projektben volt már részünk, amelyek keretein belül teljesen egyedi megoldásokra volt szükség. Ebben az esetben jön szóba az egyedi gyártatás, ilyenkor a tervezési és gyártatási folyamatokat egyaránt mi végezzük.

Nagy volumenű projekteknél mindenképpen fontos szempont az alapokat érintő precíz tervezés, amely során felmérjük az igényeket, valamint a megfelelő szakértelem mellett kiválasztott lámpák és fényforrások. Minden esetben törekszünk az időbeli és gazdasági kereteken belül legoptimálisabb megoldásokat nyújtani megrendelőink számára, hogy a végeredmény garantáltan lenyűgöző legyen.